Nuk e japim Vlorën: Peticion për mos-pranimin e TECeve lundrues në gjirin e Vlorës, të cilat pritet të djegin 600,000 KG naftë të rëndë (mazut) në ditë!

Dy TECe lundruese me naftë janë duke u rimorkjuar drejt Vlorës dhe pritet të mbërrijnë në ditët e fillimit të Shtatorit.

Këto 2 TECe do ankorohen tek Porti i Peshkatarëve dhe do djegin aty afro 600,000 kg naftë bruto në ditë, pra do djegin aq naftë sa të furnizohen 100,000 makina në ditë me nga 6 litra e të përshkojnë 10 milion km rrugë.

Kjo djegie masive e naftës bruto do ta bëjë Vlorën dhe Gjirin blozë. Blozë do bëj dhe mushkritè e vlonjatëve.

A DO E JAPIM VLOREN për të marrë ndotjen?

TECet lundruese janë një dëm i madh ekonomik për gjithë vendin.

Shqiptarët do paguajnë afro 100,000 EUR cdo ditë (pa llogaritur koston e naftës) për 2 vjet rrjesht tek kompania që po i sjell keto 2 TECe, prodhim i vitit 1997, që i ka blerë në Bangladesh dhe nuk plotësojnë asnjë standard mjedisor.

Këto para nëse do ti jepeshin 50 mijë familjeve Shqiptare për të instaluar panele diellore do prodhohej afërsisht sasia e energjisë që do prodhoinë këto 2 TECe, por me zero ndotje dhe këto familje do të kishin energjinë e domosdoshme për 30 vjet falas.

Nëse Ilogarisim dhe humbjet nga shkatërrimi i turizmit, peshkimit, bujqësisë etj, dëmi është katastrofik.

A DO E JAPIM VLORËN e të dëmtojmë ekonominë e vendit?

Sapo të futen këto anije fillon epoka e pushtimit të Vlorës nga nafta.

Të dhënat e firmave përditësohen çdo 2-3 orë...

950+ vetë kanë firmosur mbështetjen e tyre për këtë peticion.

Le të mbledhim të paktën 10,000 firma!

Synimi aktual 1000+ firma...

Informohuni në 6 minuta me këtë video të shkurtër të përgatitur nga regjisorja me çmime ndërkombëtare Artes

Kurrë mos dysho se një grup i vogël qytetarësh, me mendim dhe të angazhuar, mund të ndryshojë botën. Në të vërtetë, kjo është e vetmja gjë që ka ndodhur gjithnjë.

Margaret Mead - Antropologjiste (1901-1978)

Informohuni rreth kauzës nëpërmjet videove të mëposhtme nga Mjedisi TV

Informohu duke lexuar këto artikuj për TECet lundrues.

TECi i Bangladeshit: super ndotje, super mashtrim për të vjedhur

TECi i Bangladeshit: super ndotje, super mashtrim për të vjedhur

Ministrja Balluku, me zërin e saj të ëmbël tha se do vinë 2 anije në Vlorë, që do prodhojnë energji elektrike. Qytetari i zakonshëm nuk ka pse të shqetsohet se do vijnë 2 anije, madje përveç zbukurimi... ...more

mjedisi

September 03, 20225 min read

Back to Home

Të drejtat e rezervuara Mjedisi.al - 2022

 WE DON'T HAVE MUCH TIME 

EMPOWER A LIFE BEFORE ITS TOO LATE

Mjedisi Supporters

 WE DON'T HAVE MUCH TIME 

EMPOWER A LIFE BEFORE ITS TOO LATE

 If it was your last day on Earth, what would you do?


"Your contribution today could earn you sadaqah jariya reward even after you are buried  6ft under"

ISLAM21C SUPPORTED BY MUSLIM INFLUENTIALS

Why does Islam21c exist? 12 influential Muslims explain

"Islam21c is one of the biggest voices of Muslims in Britain"

Ustaad Adnan Rashid 

To increase the glorification of Allah  (SWT)

Shaykh Sulaiman Ghani 

To broaden the horizons and thinking of our Ummah

Shaykh Asim Khan